Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2010

Δεν έχουν τον… Θεό τους οι άνθρωποι

Σε ένα από τα πιο γνωστά αγγλικά -εξειδικευμένα- δικηγορικά γραφεία έχει καταφύγει, ως γνωστόν, η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αναλάβει τη νομική κάλυψη του δανείου των 80 δισ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον δεν είναι τόσο στην επωνυμία του γραφείου… Slaughter & May (καθ' όλα συμβολική, καθότι Μάιο υπογράφηκαν οι σχετικοί όροι) όσο στα θέματα που καλύπτει και στα οποία εξειδικεύεται η ομάδα των Άγγλων νομικών. Πτωχεύσεις, αναδιαρθρώσεις χρέους, υποχρεωτικές προσαρμογές, επιθετικές εξαγορές και όχι μόνο.

Όλα αυτά βέβαια δεν τα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών όταν κοινοποιούσε σε Έλληνες βουλευτές το θέμα "Διαμεσολάβηση δικηγορικού γραφείου για τη δανειακή σύμβαση Ελλάδος - κρατών ευρωζώνης (ΓΥ 9554 στην ερώτηση 11.815)".

Περιλαμβάνονται όμως αναλυτικά στις σχετικές ιστοσελίδες του γραφείου www.slaughterandmay.com και στη θεματική ενότητα "republic of Greece-loans of up to EUR 80 bilion". Τα ονόματα των τριών νομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση είναι George Seligman, Richard Jones και Alastair McVeigh.

Το εξίσου ενδιαφέρον είναι πως η ομάδα των νομικών είχε αναλάβει επί της ουσίας τις διαπραγματεύσεις και από νομική άποψη τους όρους της… περιώνυμης σύμβασης.

Η αμοιβή τους ανέρχεται σε 53.328,35 λίρες Αγγλίας.

Στην ιστοσελίδα των Slaughter & May ο επισκέπτης μπορεί να βρει ενδιαφέροντα στοιχεία και λεπτομέρειες.

Για να ξέρει τι παίζεται στις… πλάτες του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v