Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2011

ΟΤΕ: Άλλα λένε οι δικές μας πηγές...

Η Deutsche Telekom A.G. δεν έχει σχέδιο αυτήν την περίοδο για αύξηση του μεριδίου μειοψηφίας στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, αγοράζοντας μετοχές στην αγορά, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου, όπως αναφέρεται σε σχετικό θέμα του Euro2day.

«Αυτό το διάστημα δεν έχουμε σκοπό να αγοράσουμε μετοχές του ΟΤΕ στην αγορά», δήλωσε ο εκπρόσωπος, διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στην ελληνική αγορά για πρόθεση της D.T. να αυξήσει το μερίδιο στην ελληνική ανταγωνιστική της.

Μεταφέρουμε… αυτολεξεί την επίσημη δήλωση του Γερμανού μεγαλομετόχου του Οργανισμού και το… ψάχνουμε λίγο περισσότερο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του www.ase.gr (ημερήσιες ανακοινώσεις κ.ά.), πράγματι η Deutsche Telekom ΔΕΝ φαίνεται να αγοράζει μετοχές του ΟΤΕ. Όμως το παρασκήνιο, οι πηγές μας και ορισμένες συμπτώσεις μας καθιστούν επιφυλακτικούς. Και για να μη μακρυγορούμε…

Αληθεύει πως τουλάχιστον μία τραπεζική χρηματιστηριακή (ελληνική) φέρεται να αγοράζει μεθοδικά μετοχές (εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες) για παρένθετο χαρτοφυλάκιο, που εδρεύει στο Μόναχο;

Αληθεύει πως ανάλογες συναλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί την περίοδο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου μέσω άλλης ΑΧΕ (ελληνικής ιδιωτικής);

Αληθεύει πως κινητικότητα έχει παρατηρηθεί και από το ελληνικό τμήμα της Deutsche Bank;

Και τέλος…

είναι ακριβές πως εκπρόσωποι των Γερμανών συναντήθηκαν με στελέχη του αρμόδιου υπουργείου ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ στα μέσα Ιανουαρίου. Στις συναντήσεις, τις πιέσεις κ.λπ. που είχαν προηγηθεί το 2010 δεν αναφερόμαστε, καθώς έμμεσα επιβεβαιώθηκαν και από τις δύο πλευρές.

(*) Είμαστε πάντα επιφυλακτικοί, ακόμη και όταν ανακοινώνονται (άμεσα ή έμμεσα) ημιεπίσημες θέσεις. Και βεβαίως ουδεμία σχέση έχουν οι D.T. - OTE με τις PO & IH - ΕΛΠΕ,  ωστόσο θα αναφερθούμε στη δεύτερη περίπτωση. Αυτό γιατί εκ των υστέρων αποδείχτηκε πως η Paneuropean Oil & Industrial Holdings S.A. μάζευε μεθοδικά για μήνες μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων και μέσα από την αγορά. Τόσο μεθοδικά και αθόρυβα ώστε ο άλλος μεγάλος μέτοχος, το ελληνικό δημόσιο, δεν είχε πάρει είδηση (…ή μήπως όχι;), με αποτέλεσμα η συμμετοχή της εταιρίας συμφερόντων Σπ. Λάτση να ξεπεράσει το 40%, ενώ το Δημόσιο έμενε καθηλωμένο.

Διαφορετικές περιπτώσεις, σύμφωνοι…, αλλά επειδή και τότε είχαμε δεχτεί ανεπίσημες και έμμεσες διαψεύσεις για το αντίθετο, κρατάμε και στην περίπτωση των D.T. - OTE μια… πισινή, που λένε.

Άλλωστε, και τα δείγματα γραφής που έχουν δώσει οι Γερμανοί (λ.χ. Siemens) δεν είναι δα και τα… αγγελικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v