Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 10 2011

Τα διόδια και η… κολοκυθιά

Οι κατά Ρέππα... τζαμπατζήδες φαίνεται ότι πέτυχαν την πρώτη μεγάλη νίκη τους. Ήδη από προχθές, ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης έσπευσε να δηλώσει ότι τα διόδια στους οδικούς άξονες που είναι υπό κατασκευή θα μειωθούν κατά 50% ή και περισσότερο.

Αυτό αναφερόταν -μεταξύ άλλων- στη ρηξικέλευθη θέση του Γιώργου Παπανικολάου (...ποιος δουλεύει ποιον, κ. Μαγκριώτη) και ο αρμόδιο υφυπουργός Υποδομών υποσχέθηκε: "...Μεγάλες μειώσεις στο ύψος των διοδίων, οι οποίες θα ξεπερνούν ακόμη και το 50% των σημερινών τιμών στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες, παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο υπουργείο και στους παραχωρησιούχους για την τροποποίηση των συμβάσεων δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί".

Μέχρις εδώ καλά (...ο Θεός να τα κάνει καλά, αλλά λέμε τώρα). Ήρθε όμως χθες ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός και στο θέμα της μείωσης ήταν ιδιαίτερα φειδωλός και προσεκτικός (ευφυής και γνώστης της πιάτσας ο Δημ. Ρέππας).

Σε σχετικό θέμα (του Φάνη Γαβρινιώτη) διαβάζουμε: "...Θα πρέπει να γίνει εκλογίκευση στην κλιμάκωση του ύψους των διοδίων ιδίως σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που βρίσκονται υπό κατασκευή, να υπάρξουν ειδικά εκπτωτικά προγράμματα για όσους κάνουν συχνά χρήση αυτών των δρόμων (κυρίως κάτοικοι γειτονικών περιοχών), αλλά και να καθιερωθεί το γρηγορότερο το αναλογικό - ηλεκτρονικό διόδιο, ώστε ο χρήστης του δρόμου να πληρώνει μόνο για την απόσταση που έχει διανύσει".

Ο καθείς καταλαβαίνει ό,τι καταλαβαίνει... Και όπως έλεγαν οι παλαιότεροι "αρχή άνδρα δείκνυσι". Ας συνεννοηθούν, όμως, ο υφυπουργός με τον υπουργό του, γιατί η εικόνα που δίνεται προς το… πόπολο δεν είναι και η καλύτερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v