Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα gadgets που έκλεψαν την παράσταση στη Βαρκελώνη

Σημαντικές καινοτομίες παρουσιάστηκαν στην μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας. Τα αναδιπλούμενα κινητά, οι ευέλικτες οθόνες και τα ρομπότ. Το 5G που έρχεται και στοχεύει να δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Ρομπότ που μιλούν, αδιάβροχα τηλέφωνα, hi tech τουαλέτες για… γάτες, είναι κάποια από τα gadget που παρουσιάστηκαν στην τελευταία έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

Μετά από αρκετά χρόνια χωρίς ουσιαστικές καινοτομίες τα «αναδιπλούμενα» κινητά και οι ευέλικτες οθόνες σε συσκευές έκλεψαν τις εντυπώσεις.  Η μεγαλύτερη είδηση της έκθεσης ωστόσο, όπως εξηγεί ο Daniel Garrahan των FT, ήταν το 5G που είναι πια σχεδόν κοντά μας με τις εταιρείες να παρουσιάζουν κινητά έτοιμα να το αξιοποιήσουν. Δεν αφορά απλά σε ταχύτερα downloads αλλά το internet of things, ένα μέλλον στο οποίο οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε να συνδέεται στο διαδίκτυο.

Στα προϊόντα που παρουσιάζονται περιλαμβάνονται καθρέπτες και οδοντόβουρτσες οι οποίες προειδοποιούν για ζητήματα στοματικής υγείας, ρομπότ που σερβίρει καφέ και δαχτυλίδι που σε περίπτωση κινδύνου στέλνει σήμα συναγερμού.

Πολλές από τις συσκευές και τις τεχνολογίες είναι εντυπωσιακές, αλλά πιθανότατα δεν συνεισφέρουν πολλά στην καθημερινότητα. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να αποστασιοποιηθείτε η Punkt έχει τη λύση: ένα κινητό που δεν συνδέεται με κανένα social media, δεν έχει καμία εφαρμογή και φυσικά ούτε browser.

© The Financial Times Limited 2019. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v