Τελευταία «ζαριά» για Στάινμπρουκ

Ο αγώνας δρόμου του Στάινμπρουκ να «κλείσει» όσο περισσότερο μπορεί την ψαλίδα με τη Μέρκελ. Το γερμανικό εκλογικό τοπίο. Πού επικεντρώνουν τα κόμματα τη στρατηγική τους. Κλειδί το ποσοστό του Ρέσλερ.

Τελευταία «ζαριά» για Στάινμπρουκ

Την προσπάθεια του SPD και του Π. Στάινμπρουκ μέχρι και την ύστατη στιγμή πριν από τις γερμανικές κάλπες καταγράφει το ενδιαφέρον video των F.T., όπου δίνεται και μια εύληπτη εικόνα του προεκλογικού τοπίου.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ, κατά πολύ πίσω από την Άνγκελα Μέρκελ, πολύ δύσκολα θα την προλάβει στην κούρσα των τελευταίων ωρών, αν και το επιτελείο του κάνει ό,τι μπορεί: πόρτα-πόρτα ενημέρωση ψηφοφόρων, On line streaming όλου του αγώνα των 72 ωρών πριν από τη διαδικασία και ανοιχτές συγκεντρώσεις, όπου ο ηγέτης του SPD απαντά στα ερωτήματα πολιτών.

Ρεαλιστικότερο, σε όσους επιθυμούν την ανατροπή της καγκελαρίου Μέρκελ, φαίνεται το σενάριο εκλογικής ανόδου του πιθανότερου εταίρου του Π. Στάινμπρουκ, των Πρασίνων, με ταυτόχρονη αποδυνάμωση του σημερινού εταίρου της Μέρκελ, των Ελεύθερων Δημοκρατών του FDP, που δίνει μάχη για να μπει στη Βουλή, ώστε να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τη Μέρκελ. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ανοίγει ο δρόμος για τον "μεγάλο συνασπισμό" Μέρκελ-Στάινμπρουκ.

Όπως αναφέρεται στο video, το SPD σήμερα θέλει να απευθυνθεί στο κέντρο και σε αρκετούς που θεωρούν ότι η ανισότητα εντός της γερμανικής κοινωνίας έχει διογκωθεί. Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Π. Στάινμπρουκ ελπίζει να κερδίσει τους αναποφάσιστους και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Θα το καταφέρει;

© The Financial Times Limited 2013. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο