Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBG Securities: Τα top picks της φετινής χρονιάς

Ποιες μετοχές περιλαμβάνει η χρηματιστηριακή στις κορυφαίες για το 2021 και πού τοποθετεί την εκτίμηση για την άνοδο των τιμών. Το βασικό σενάριο για την αξία συναλλαγών και οι πτωτικοί κίνδυνοι.

NBG Securities: Τα top picks της φετινής χρονιάς

Η Εθνική Χρηματιστηριακή επιλέγει τις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Titan International, Μυτιληναίος και Jumbo ως κορυφαίες επιλογές για τη φετινή χρονιά. Οι συστάσεις είναι outperform και οι τιμές-στόχοι για τις μετοχές είναι: ΟΤΕ 15,30 ευρώ ανά μετοχή, ΟΠΑΠ 14,2 ευρώ ανά μετοχή, Μυτιληναίος 15,80 ευρώ ανά μετοχή, Jumbo 19,80 ευρώ ανά μετοχή.

Στο βασικό σενάριο της χρηματιστηριακής, ο όγκος συναλλαγών στην αγορά θα παραμείνει μέτριος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τις ημερήσιες συναλλαγές να κυμαίνονται μεταξύ 65 εκατ. ευρώ και 70 εκατ. ευρώ.

Θετικά νέα για την πανδημία του κορωνοϊού, περιορισμοί στα lockdowns ή/και αποφυγή αυστηρών μέτρων lockdown θα ενισχύσουν τις προσδοκίες και θα υποστηρίξουν τη δραστηριότητα των συναλλαγών.

Οι πτωτικοί κίνδυνοι στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά προκύπτουν από την αργή μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα, αποθαρρύνοντας την όρεξη των επενδυτών για υψηλότερη εμπορική δραστηριότητα, τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις αναταραχές στις ξένες αγορές.

H Εθνική Χρηματιστηριακή προτείνει την αγορά σε ονόματα ποιότητας με υψηλή έκθεση στην εγχώρια αγορά και μερίδιο αγοράς για να αξιοποιήσουν οι επενδυτές την ανάκαμψη, αφού η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2ο εξάμηνο φέτος.

Για τον κλάδο των τραπεζών, το στοίχημα είναι στην επιλογή υψηλότερου κινδύνου/απόδοσης που παρέχουν οι τράπεζες, λόγω της μεγάλης εξάρτησης από τα εγχώρια μάκρο και τους αυξημένους κινδύνους υλοποίησης και προτείνει για αγορά τον τίτλο της Eurobank.

Ο τομέας ανανεώσιμης ενέργειας προσφέρει προβλέψιμες λειτουργικές ταμειακές ροές στη Μυτιληναίος, για περαιτέρω επέκταση του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ, θέτοντας παράλληλα έναν μακροπρόθεσμο στόχο για μια μονάδα Πράσινης Μεταλλουργίας, εξηγεί η Εθνική. Προτείνει στους επενδυτές να παρακολουθήσουν τις ανοδικές δυνατότητες στις Κατασκευές/Τσιμέντο, λόγω των εισροών κεφαλαίων της ΕΕ και της έναρξης μεγάλων έργων υποδομής και γι' αυτό η σύσταση για την Τιτάν.

Η Jumbo κατόρθωσε να ελαχιστοποιήσει την απώλεια πωλήσεων του Ιανουαρίου και οι χώρες λειτουργίας δείχνουν σημαντική πιθανή ανάπτυξη για «ξεκλείδωμα» μετά την Covid εποχή, σημειώνει για τη μετοχή της Jumbo.

Οι πιο επικίνδυνες περιπτώσεις

Ενέργεια/Πετρέλαιο: Χαμηλή ορατότητα σχετικά με την αδύναμη τιμολόγηση των διυλιστηρίων, καθώς και την αδύναμη ζήτηση που προκαλούν τα lockdowns και παραμένει συντηρητική για τη Motor Oil και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Αεροπορία: Υψηλός κίνδυνος λόγω του αργού ποσοστού εμβολιασμού στην Ελλάδα -ο τουριστικός τομέας δεν παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης ακόμα και παραμένει συντηρητική για την Aegean Airlines.

Λιανικός τομέας: Προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων, εκτεταμένα προστατευτικά μέτρα που λαμβάνονται από κυβερνήσεις και άνευ προηγουμένου περιβάλλον. Ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων θέτει τα κέρδη των εμπόρων λιανικής σε κίνδυνο, επισημαίνει η NBG Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v