Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα altcoins αντεπιτίθενται

Η απόσυρση του αιτήματος της CBOE στη SEC για την έγκριση του ETF του Bitcoin και πώς αντιδρά η αγορά. Η σεπτεμβριανή άνοδος κατά 33% του Ethereum και το ακόμα μεγαλύτερο ράλι του XRP.

Τα altcoins αντεπιτίθενται

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η CBOE χθες το βράδυ απέσυρε το αίτημά της στη SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ) για την έγκριση του VanEck/SolidX, το ETF του Bitcoin. Από ό,τι φαίνεται, αντιλήφθηκαν πως επρόκειτο να απορριφθεί το αίτημά τους και γι' αυτό προτίμησαν να το αποσύρουν οι ίδιοι. Εξάλλου το είχε αναφέρει ο πρόεδρος της SEC, σε μια συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα στο CNBC, την οποία είχαμε παρουσιάσει εδώ. Είμαστε κοντά, είχε πει, αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά.

Ο υπεύθυνος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της VanEck, Gabor Gurbacs, δήλωσε πως παραμένει η δέσμευση της εταιρείας να στηρίξει το Bitcoin και την καινοτομία πίσω από αυτό. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «παραμένει κορυφαία προτεραιότητα η διάθεση στην αγορά ενός ETF και γι' αυτό συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους ρυθμιστικούς φορείς».

Όπως είχαμε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα, το ζήτημα του Bitcoin ETF έχει γίνει σαν τον βοσκό με τον λύκο. Έχει «παίξει» τόσες πολλές φορές, που πλέον κανείς δεν του δίνει σημασία. Απόδειξη είναι πως η τιμή του Bitcoin στη δημοσιοποίηση της είδησης έμεινε παγερά αδιάφορη. Τι σημαίνει αυτή η αδιαφορία; Την άρνηση από μέρους της κοινότητα των crypto να δοθεί σημασία στην είδηση. Άρνηση, κατά τη γνώμη μας, πολύ θετική.

Δεν έχει ανάγκη ο χώρος αυτή την ώρα ένα ETF, χωρίς να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Οι επιφυλάξεις της SEC έχουν βάση, δεν είναι από στενοκεφαλιά. Όταν δούμε στην πράξη να δουλεύουν άψογα οι υπηρεσίες θεματοφυλακής από τους θεσμικούς που ξεκινάνε σύντομα, τότε πράγματι θα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη. Σήμερα θα ήταν πρόωρο.

Ενώ λοιπόν παρά τις εξελίξεις η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να κινείται το τελευταίο διάστημα στο ίδιο ανιαρό τέμπο, μέσα στην τριγωνική συσσώρευση, τα πράγματα μόνο βαρετά δεν είναι στην αγορά των crypto. Εδώ και λίγες ημέρες τα βασικά altcoins παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότητα και έντονη ανοδική διάθεση

Ας ρίξουμε μια ματιά στο δεύτερο σε σπουδαιότητα κρυπτονόμισμα, το Ethereum. Όπως φαίνεται στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα, στο τέλος Αυγούστου έκανε μια βάση στα 165 δολάρια, την οποία επιβεβαίωσε στις 6 Σεπτέμβρη (πράσινα βελάκια). Πιο αξιόπιστη ένδειξη αγοράς όμως είχαμε στο κίτρινο βελάκι, λίγες ημέρες αργότερα. Ήταν τότε που όχι μόνο έσπασε το κανάλι συσσώρευσης που οριοθετείται από τις λευκές παράλληλες γραμμές, αλλά αρνήθηκε να υποχωρήσει ξανά και να βρεθεί μέσα στο παραλληλόγραμμο.

Από το τέλος του μήνα μέχρι σήμερα, το Ethereum έχει επιτύχει 33% άνοδο. Ακόμα πιο εντυπωσιακό γεγονός είναι ο όγκος συναλλαγών. Το Ethereum αυτές τις ημέρες ήταν ελάχιστα πιο κάτω από τον όγκο του Bitcoin. Αυτό είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Ένας λόγος είναι πως οι traders ανυπομονούν να κάνουν κάποιες πράξεις και το Bitcoin αυτή την περίοδο δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Δεν αρκεί όμως αυτό για να εξηγηθεί το φαινόμενο.

Ακόμα πιο εύκολα λεφτά βγήκαν από το τρίτο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, το XRP. Όπως βλέπουμε, το μόνο που είχες να κάνεις, ήταν να περιμένεις να διασπάσει ανοδικά το στενό κανάλι συσσώρευσης που μας δείχνουν οι οριζόντιες λευκές γραμμές. Πράγματι, όποιος αγόραζε στη διάσπαση του καναλιού, θα είχε κερδίσει 17% σε λίγο παραπάνω από 24 ώρες. Οι πιο τολμηροί θα αγοράζανε χαμηλότερα, εκεί που δείχνουν τα πράσινα βελάκια. Είναι στο 0,25 δολάριο, το σημείο όπου σταμάτησε 4 φορές η πτώση. Φυσικά αν αγόραζες στα πράσινα βελάκια, θα είχες κερδίσει παραπάνω. Αν όμως αγόραζες στο κίτρινο, θα είχες τοποθετηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν είχε αρχίσει να διαμορφώνεται η τάση.

Ανάλογη εικόνα έχουμε σε όλα σχεδόν τα δημοφιλή altcoins. Πώς εξηγείται η εντυπωσιακή κίνηση; Οι αγορές έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Να σε υπνωτίζουν, να σε ξεγελούν. Όσο είσαι σε ένα χαλαρό περιβάλλον εφησυχάζεις, μειώνεις την προσοχή και την προσπάθειά σου. Εδώ και πολλούς μήνες η προσοχή ήταν στραμμένη αποκλειστικά στο Bitcoin. Δικαιολογημένα, καθώς εκείνο είναι που θα δώσει το σύνθημα για την κατεύθυνση ολόκληρης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ευκαιρίες και αλλού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v