Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η επανεμφάνιση του πληθωρισμού και ο ρόλος του bitcoin

To 25% της ποσότητας των δολαρίων που κυκλοφορούν «τυπώθηκε» τον τελευταίο χρόνο. Η αναζήτηση αντίδοτου στην απώλεια της αγοραστικής αξίας των χρημάτων και ποιος επιχειρείται να είναι ο ρόλος του bitcoin.

Η επανεμφάνιση του πληθωρισμού και ο ρόλος του bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

O πληθωρισμός έχει αρχίσει να εμφανίζεται για τα καλά στην αγορά και αρχίζει να γίνεται έντονος, κάτι που ροκανίζει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Αιτία; Η πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθούν οι Κεντρικές Τράπεζες. Ενδεικτικά στο δολάριο, το 25% της ποσότητας που κυκλοφορεί «εκτυπώθηκε» τον τελευταίο χρόνο. Ωστόσο η ευημερία των ανθρώπων δεν εξαρτάται από την ποσότητα του χρήματος, αλλά την αγοραστική αξία των χρημάτων τους.

Υπό το παραπάνω πρίσμα είναι προδιαγεγραμμένο όλα τα παραστατικά χρήματα χάνουν την αξία τους, λόγω της εσκεμμένης πολιτικής των κεντρικών τραπεζών να πληθωρίζουν τα νομίσματα τους. Ποια είναι η διέξοδος για να διασφαλίσουμε την αγοραστική μας δύναμη; Να μην κατέχουμε μετρητά, αλλά περιουσιακά στοιχεία, όπως ακίνητα, χρυσό, Bitcoin (στην περίπτωση που αντιλαμβανόμαστε πως λειτουργεί).

Ειδικά το Bitcoin, δεν είναι ο τρόπος για να βγάλεις εύκολα και γρήγορα λεφτά, αλλά φαντάζει ως μια διέξοδος ώστε να μη φτωχύνεις αργά.

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v