Η Κίνα έριξε κάτω από 33.000 δολ. το Bitcoin

H χώρα συνεχίζει την επιχείρηση καταστολής της «εξόρυξης» κρυπτονομίσματος. Η κεντρική τράπεζα κάλεσε την Alipay και μεγάλες τράπεζες, να καταστείλουν το crypto trading.

Η Κίνα έριξε κάτω από 33.000 δολ. το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Πτώση που πλησίασε το 10% κατέγραψε το Bitcoin, υποχωρώντας για πρώτη φορά από τις 8 Ιουνίου χαμηλότερα από τα 33.000 δολάρια, καθώς η Κίνα συνεχίζει την επιχείρηση καταστολής της «εξόρυξης» κρυπτονομίσματος, επεκτείνοντάς της και στην επαρχία Sichuan.

Αυτό, όπως σημειώνει το CNBC, φαίνεται πως οδήγησε σε σημαντική πτώση της δύναμης επεξεργασίας του bitcoin, παρασύροντας όλα τα κρυπτονομίσματα.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως κάλεσε την Alipay και ορισμένες μεγάλες τράπεζες, ζητώντας τους να καταστείλουν το crypto trading.

Μεγάλες τράπεζες ανακοίνωσαν αμέσως κινήσεις για την απαγόρευση των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Η Κίνα αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των δραστηριοτήτων εξόρυξης Bitcoin, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Σημειώνεται πως η Κίνα έχει ήδη απαγορεύσει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin υποχωρούσε στα 32.742 δολάρια, με πτώση 7,27%, ενώ το Ethereum κατέγραφε απώλειεες 10,27% στα 1.976,5 δολάρια, το XRP 9,61% στα 0,68 δολάρια και το Litecoin 12,31% στα 133,93 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v