Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο νέα επενδυτικά προϊόντα από την Εμπορική

Δύο νέα προϊόντα της σειράς επενδυτικών προϊόντων εγγυημένου αρχικού κεφαλαίου Eporiki Value Plus, διαθέτει στους καταθέτες – επενδυτές, μέσω του δικτύου καταστημάτων της η Εμπορική Τράπεζα από 2 - 21 Ιουνίου 2004.

Δύο νέα επενδυτικά προϊόντα από την Εμπορική
Δύο νέα προϊόντα της σειράς επενδυτικών προϊόντων εγγυημένου αρχικού κεφαλαίου Eporiki Value Plus, διαθέτει στους καταθέτες – επενδυτές, μέσω του δικτύου καταστημάτων της η Εμπορική Τράπεζα από 2 - 21 Ιουνίου 2004.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εμπορικής Τράπεζας, τα προϊόντα της συγκεκριμένης σειράς είναι μια ειδική μορφή προθεσμιακών καταθέσεων και αποτελούν μια ελκυστική εναλλακτική επενδυτική λύση για τους καταθέτες, δεδομένου ότι παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και παράλληλα προσφέρουν αποδόσεις υψηλότερες από εκείνες των κοινών καταθετικών προϊόντων, οι οποίες συνδέονται με την πορεία επιλεγμένων χρηματιστηριακών δεικτών ή συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Όσον αφορά στα βασικά χαρακτηριστικά τους, αναφέρεται, πως το ελάχιστο ποσό κατάθεσης για το κάθε προϊόν είναι μόλις 3.000 ευρώ, το χαμηλότερο της αγοράς.

Επίσης, τα 2 νέα προϊόντα είναι συνδεδεμένα με το χρηματιστηριακό δείκτη FTSE/ASE-20, το δείκτη των 20 εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, το Eporiki Value Plus FTSE/ASE 4 2 έχει χρονική διάρκεια ένα εξάμηνο, με έναρξη στις 21/06/2004 και λήξη στις 21/12/2004.

Η μέγιστη ετήσια απόδοση 5%, προσφέρεται σε περίπτωση ανόδου του δείκτη τουλάχιστον κατά 10%.

Ακόμη τονίζεται, πως έχει απόδοση 3,50% για άνοδο του δείκτη από 5% έως 9,99%, και 1,50% για άνοδο του δείκτη από 0% έως 4,99%.

Σε περίπτωση πτώσης του δείκτη, ο επενδυτής θα λάβει στη λήξη μόνο το αρχικό του κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα, όσον αφορά στο Eporiki Value Plus FTSE/ASE 5 2, η χρονική διάρκεια του οποίου είναι ένα έτος με έναρξη στις 21/06/2004 και λήξη στις 21/06/2005, η μέγιστη απόδοση 6%, προσφέρεται σε περίπτωση ανόδου του δείκτη τουλάχιστον κατά 10%.

Έχει απόδοση 3,50% για άνοδο του δείκτη από 5% έως 9,99%, και απόδοση 1,50% για άνοδο του δείκτη από 0% έως 4,99%.

Σε περίπτωση πτώσης του δείκτη, ο επενδυτής θα λάβει στη λήξη μόνο το αρχικό του κεφάλαιο.

Τέλος, σημειώνεται, πως η εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου δεν ισχύει σε περίπτωση προεξόφλησης, ενώ η απόδοση διαφοροποιείται ανάλογα με την πορεία του δείκτη. Από την απόδοση παρακρατείται φόρος 15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο