Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ALPHA: Ολοκληρώθηκε η νέα έκδοση ομολόγου

Έπειτα από δύο επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων Tier ΙΙ το 2020 και το 2021, την ολοκλήρωση της Συναλλαγής Galaxy στις αρχές του έτους καθώς και την επιτυχή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, η Alpha Bank σημείωσε ένα ακόμη επίτευγμα, ολοκληρώνοντας την πρώτη έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.

Η συναλλαγή αξιοποίησε τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές κεφαλαίου και πραγματοποιήθηκε έπειτα από σειρά επιτυχημένων συναντήσεων στο πλαίσιο διήμερου διαδικτυακού Roadshow με θεσμικούς επενδυτές.

Το βιβλίο προσφορών προσέλκυσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχαν περισσότερα από 60 χαρτοφυλάκια, με τη ζήτηση να καλύπτει περί τις δύο φορές το ποσό της έκδοσης. Το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) έχει διάρκεια 6,5 έτη και δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη, με κουπόνι 2,5% και απόδοση 2.625%. Το ομόλογο είναι εισηγμένο προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου – EuroMTF Market. Η έκδοση αυτή αποσκοπεί στην κάλυψη των στόχων της Τράπεζας για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), σύμφωνα με το ανανεωμένο Στρατηγικό της Σχέδιο, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Ταυτόχρονα, η συναλλαγή συμβάλλει στην επέκταση της επενδυτικής της βάσης και βελτιώνει περαιτέρω τη χρηματοδοτική της δομή. Οι BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley ενήργησαν ως από κοινού επικεφαλής συντονιστές της έκδοσης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v