Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

REDS: Αποφάσεις ΓΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 278 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σας γνωρίζουμε ότι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας «REDS Ανώνυμη Εταιρία Ανάπτυξης Ακινήτων και Υπηρεσιών» και το διακριτικό τίτλο «REDS Α.Ε.» που συνήλθε την 05η Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ., από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των Μετόχων, λόγω της έκτακτης κατάστασης και στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου συνολικά μέτοχοι που εκπροσωπούν 39.265.744 μετοχές επί συνόλου 57.434.884, ήτοι ποσοστό 68,37% του μετοχικού κεφαλαίου, γεγονός που επέτρεψε στη Γενική Συνέλευση ν’ αποφανθεί εφ’ όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Ειδικότερα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα ακόλουθα :

Θέμα 1ο : Ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας ενέκρινε την ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Θέμα 2ο : Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων/μη εκτελεστικών μελών).

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση εξέλεξε νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με πενταετή θητεία τους πιο κάτω Έλληνες υπηκόους, ήτοι: 

1. Χρήστο Παναγιωτόπουλο του Παναγιώτη 2. Γεώργιο Κωνσταντινίδη του Χρήστου 3. Ιωάννα Σαμπράκου του Φωτίου 4. Αλεξάνδρα Σταυροπούλου του Γεωργίου 5. Κωνσταντίνο Τούμπουρο του Πανταζή 6. Γεώργιο Κουντούρη του Ιωάννη 7. Θεόδωρο Πανταλάκη του Νικολάου

Επίσης η Γενική Συνέλευση όρισε τα ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την έννοια του άρθρου 4 του Ν. 3016/2002 (και του α. 9 Ν. 4706/2020).

Συγκεκριμένα ως ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκαν οι κ.κ. Θεόδωρος Πανταλάκης του Νικολάου, Κωνσταντίνος Τούμπουρος του Πανταζή και Γεώργιος Κουντούρης του Ιωάννη, στων οποίων τα πρόσωπα δεν συντρέχουν τα κωλύματα εκλογής του ανωτέρω νόμου.

Θέμα 3ο : Ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (α. 44 Ν. 4449/2017).

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας ενέκρινε την ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας.

Θέμα 4ο : Εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (α. 44 Ν. 4449/2017).

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε νέα τριμελή Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017, της οποίας η διάρκεια της θητείας θα λήξει ταυτόχρονα με τη θητεία των μελών του Δ.Σ. της Εταιρείας.

Συγκεκριμένα εξέλεξε πρόσωπα με σημαντική εμπειρία στους διαφόρους τομείς του αντικειμένου της Εταιρείας, όπως απαιτείται από τις διατάξεις του ως άνω νόμου και από την εταιρική διακυβέρνηση της Εταιρείας και πληρούν τα κριτήρια περί ανεξαρτησίας του α. 4 του Ν. 3016/2002 (και του α. 9 Ν. 4706/2020). Συγκεκριμένα εξελέγησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Αλαμάνος, Θεόδωρος Πανταλάκης και Κωνσταντίνος Τούμπουρος. Ο ανωτέρω κ. Παναγιώτης Αλαμάνος, δεν αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι Ορκωτός Ελεγκτής-Λογιστής, πληροί τα κριτήρια ανεξαρτησίας του Ν. 3016/2002 και διαθέτει αποδεδειγμένα επαρκή γνώση στη λογιστική και ελεγκτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v