ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δημόσια πρόταση στη Trastor

1. ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Το Πληροφοριακό Δελτίο, ως εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και οι δηλώσεις αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, θα διατίθενται δωρεάν, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, σε όλα τα εν Ελλάδι υποκαταστήματα της "Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε." (ο "Διαχειριστής"), από τις 19 Μαίου 2015 και καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (ως ακολούθως ορίζεται). Επίσης, οι μέτοχοι θα μπορούν από τις 19 Μαίου 2015 και καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης να λαμβάνουν αντίγραφα του Πληροφοριακού Δελτίου από την έδρα και τα υποκαταστήματα του Διαχειριστή, καθώς και από τα γραφεία του Συμβούλου του Προτείνοντος "Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ."

Επίσης το Πληροφοριακό Δελτίο θα είναι διαθέσιμο και από το διαδικτυακό τόπο του Προτείνοντος (www.piraeusbankqroup.com) και του Συμβούλου του Προτείνοντος "Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ." (www.piraeus- sec.gr).

2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η Δημόσια Πρόταση αφορά στο σύνολο των κοινών, ονομαστικών Μετοχών της Εταιρείας (οι "Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης"), την κυριότητα των οποίων δεν είχε ο Προτείνων κατά την ημερομηνία που κατέστη υπόχρεος σε υποβολή υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης, ήτοι κατ' ανώτατο 36.336.360 Μετοχές, ή ποσοστό 66,20% περίπου του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Στις Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης συμπεριλαμβάνονται 47.646 μετοχές των οποίων τα δικαιώματα ψήφου ήδη κατέχει ο Προτείνων δυνάμει συμβάσεων ενεχυρίασης. Σημειώνεται ότι στις 23.03.2015 ο Προτείνων απέκτησε 20.353.776 Μετοχές ή 37,08% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Επίσης, ο Προτείνων από την επόμενη ημέρα της έγκρισης του Πληροφοριακού Δελτίου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Κ. προτίθεται να αποκτά, μέσω του Χ.Α. ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου, μετοχές της Εταιρείας, σε τιμή που δεν θα υπερβαίνει το Προσφερόμενο Τίμημα. Όλες οι εν λόγω αποκτήσεις μετοχών θα δηλώνονται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιεύονται στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών της Ε.Χ.Α.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 του Ν. 3461/2006.

3. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Η Περίοδος Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης θα αρχίσει στις 19 Μαίου 2015 και λήγει στις 16 Ιουνίου
2015, με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, δηλαδή διαρκεί συνολικά τέσσερις (4) εβδομάδες.

4. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΤΙΜΗΜΑ

Ο Προτείνων θα καταβάλει, τοις μετρητοίς το ποσό των 1,40 Ευρώ (το "Προσφερόμενο Τίμημα"), για την αγορά εκάστης (1), εμπροθέσμως, προσηκόντως και εγκύρως Προσφερόμενης Μετοχής.

Σημειώνεται ότι από το καταβλητέο στους Αποδεχόμενους Μετόχους Προσφερόμενο Τίμημα θα αφαιρεθούν τα δικαιώματα υπέρ της Ε.Χ.Α.Ε. και ο σχετικός φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών.

5. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η διαδικασία αποδοχής αναλύεται στην παράγραφο 2.18 του Πληροφοριακού Δελτίου.

6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Το αποτέλεσμα της Δημόσιας Πρότασης θα δημοσιευθεί εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 3461/2006, ήτοι μέχρι και τις 18.06.2015.

Η μεταβίβαση των Προσφερόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα και η καταβολή του Προσφερόμενου Τιμήματος προς τους Αποδεχόμενους Μετόχους θα διενεργηθεί εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ήτοι μέχρι και τις 22.06.2015.

7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ (SQUEEZE-OUT)

Ο Προτείνων δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς, ήτοι δεν θα ζητήσει σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3461/2006 τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των Μετοχών των οποίων δεν θα έχει την κυριότητα κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της Δημόσιας Πρότασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v