Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΝΕΚ: Ενέργειες άρσης της επιτήρησης

Σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εται- ρεία Κρήτης Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα: Σύμφωνα με την από 04.04.2013 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. οι μετοχές της Εταιρείας υπήχθησαν στην «Κα- τηγορία Επιτήρησης» -βάσει του άρθρου 3.1.2.4 του Κανονισμού του Χ.Α.- λόγω του ότι οι ζημιές της χρήσης 2012 ήταν μεγαλύτερες από το 30% των ιδίων κεφαλαίων.

Η Διοίκηση του Ομίλου έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο την άρση του εν λόγω κριτηρί- ου υπαγωγής. Η συνεχής προσπάθεια για περιορισμό του λειτουργικού κόστους και για αποτελεσματικότερη διαχείριση του στόλου του Ομίλου αντανακλάται στη βελτίωση των αποτελεσμάτων τόσο για τη χρήση 2014 όσο και για το α’ εξάμηνο 2015.

Επίσης, στη μείωση του λειτουργικού κόστους έχει συμβάλει και η σημαντι- κή υποχώρηση των τιμών των καυσίμων. Σημειώνεται ότι η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου 2015 (εξ αναβολής από τις 22 Ιουνίου 2015), ενέκρινε την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη σύ- γκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα ημερησίας διατάξεως την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας σε ποσό και με όρους που θα αποφασιστούν από την εν λόγω συνέλευση.

Ο χρόνος σύγκλησης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνάρτηση με το στάδιο ωρίμανσης των συζητήσεων με τις δανείστριες τράπεζες σχετικά με την αναδιάρθρωση του μακροπρόθε- σμου δανεισμού της Εταιρείας. Η προτιθέμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να άρει τους λόγους υπαγωγής στην «Κατηγορία Επιτήρησης» και να συμβάλλει στη ρευστότητα της Εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v