Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Η εταιρεία «Γ.Ε.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε.» στο πλαίσιο της δημοσίευσης της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης της περιόδου από 01/01/2015 – 30/06/2015 και κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4 του κανονισμού του Χ.Α. ανακοινώνει τα εξής:

Οι μετοχές της εταιρείας με την από 7/4/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α. μεταφέρθηκαν στη κατηγορία επιτήρησης κατ' εφαρμογή του κριτηρίου 1α του άρθρου 3.1.2.4 του κανονισμού του Χ.Α. με κριτήριο την σχέση ενοποιημένων ζημιών προς τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της χρήσης 2014 (αρνητικά ίδια κεφάλαια).

Προκειμένου να αρθούν οι λόγοι που οδήγησαν την υπαγωγή των μετοχών της εταιρείας στη κατηγορία επιτήρησης, η διοίκηση της εταιρείας έχει εκπονήσει επιχειρηματικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να ανατραπεί σταδιακά η μέχρι σήμερα ζημιογόνος πορεία και να αποκατασταθούν σταδιακά τα ίδια κεφάλαια. Οι διαπραγματεύσεις με τις χρηματοδότριες τράπεζες, τόσο για την διασφάλιση των πιστωτικών ορίων χρηματοδότησης, όσο και για νέες χρηματοδοτήσεις και για τη διαμόρφωση ευνοϊκότερων όρων δανεισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά. Σε συμφωνία με σημαντικούς της πελάτες προχώρησε στη μείωση του χρόνου αποπληρωμής με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί το κόστος χρηματοδότησης και ο δανεισμός. Ξεκίνησε η διάθεση των των λευκών οικιακών συσκευών, με το σήμα « Ιζόλα», με μεγάλη ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού. Η Εταιρεία και Όμιλος, συνεχίζοντας να έχει κυρίαρχη θέση στην αγορά κλιματιστικών, είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις αλλαγές που επέρχονται με τις οδηγίες της Ε.Ε. που αναμένεται να επιφέρει σημαντική αύξηση της ζήτησης κλιματιστικών νέας γενιάς.

Με βάση τα παραπάνω, η Διοίκηση πιστεύει ότι θα ανατραπεί σταδιακά η μέχρι σήμερα ζημιογόνος πορεία της εταιρείας και θα αποκατασταθεί σταδιακά το κεφάλαιο κινήσεως και τα ίδια κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v