Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΝΕΚ: Ενέργειες άρσης της επιτήρησης

Σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εται- ρεία Κρήτης Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα: Σύμφωνα με την από 04.04.2013 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. οι μετοχές της Εταιρείας υπήχθησαν στην «Κα- τηγορία Επιτήρησης» λόγω του ότι οι ζημιές της χρήσης 2012 ήταν μεγαλύτερες από το 30% των ιδίων κεφα- λαίων.

Η Διοίκηση του Ομίλου έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο την άρση του εν λόγω κριτηρί- ου υπαγωγής. Η συνεχής προσπάθεια για περιορισμό του λειτουργικού κόστους και για αποτελεσματικότερη διαχείριση του στόλου του Ομίλου αντανακλάται στη σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων και στην επι- στροφή σε κερδοφορία για τη χρήση 2015. Στη μείωση του λειτουργικού κόστους έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό και η υποχώρηση των τιμών των καυσίμων.

Σημειώνεται ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε την 22α Ιουλίου 2015 (εξ αναβολής από την 22α Ιουνίου 2015), ενέκρινε την εισή- γηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα ημερησίας διατά- ξεως την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας σε ποσό και με όρους που θα αποφασιστούν από την εν λόγω συνέλευση. Ο χρόνος σύγκλησης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα αποφασιστεί από το Διοι- κητικό Συμβούλιο σε συνάρτηση με το στάδιο ωρίμανσης των σε εξέλιξη ευρισκόμενων συζητήσεων με τις δανείστριες τράπεζες σχετικά με την αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της Εταιρείας. Το α- ποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών αναμένεται να άρει τους λόγους υπαγωγής στην «Κατηγορία Επιτήρη- σης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v