Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΠ: Μετοχική μεταβολή

Η εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. (περαιτέρω, «ΟΛΠ Α.Ε.»), σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3556/2007, ανακοινώνει τη γνωστοποίηση που έλαβε από τον μέτοχό της COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co., Limited, ως εξής:

- Επωνυμία του υπόχρεου γνωστοποίησης: COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co., Limited.

- Επωνυμία του μετόχου: COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co., Limited.

Ως αποτέλεσμα εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής που έλαβε χώρα στις 06/10/2021, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co., Limited στην ΟΛΠ Α.Ε. ανήλθε από 51% σε 67%.

Με την ως άνω εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή, η COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co., Limited απέκτησε από το ΤΑΙΠΕΔ ένα επιπλέον 16% των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε.

Η παραπάνω συναλλαγή έλαβε χώρα δυνάμει της Τροποποιημένης Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. μεταξύ της COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co., Limited ως Αγοραστή και του ΤΑΙΠΕΔ ως Πωλητή, σε συνέχεια κύρωσης της Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε. (Νόμος 4838/2021, ΦΕΚ 180Α/01.10.2021).

Η COSCO SHIPPING (Hong Kong) Co., Limited ελέγχεται κατά 100% από την China Shipping Group Co. Ltd, η οποία ελέγχεται κατά 100% από τη China COSCO Shipping Corporation Limited. Ως συνέπεια της συναλλαγής, η China COSCO Shipping Corporation Limited ελέγχει έμμεσα το 67% των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΛΠ Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v