Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβληματισμός στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Διόρθωση 1,45% στο Τόκιο. Οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν τις κινήσεις της Fed. Νευρικότητα στην Αυστραλία λόγω εκλογών.

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά τον προβληματισμό που δημιούργησαν τα όσα δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι και ενώ άπαντες αναμένουν τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,45% στις 13.860 μονάδες. Για την εβδομάδα άλλωστε, τα κέρδη του Nikkei ξεπερνούν το 4%, ενώ από τις αρχές του έτους, ο ιαπωνικός δείκτης Topix καταγράφει άνοδο της τάξεως του 35%. Η σημερινή διόρθωση αποδίδεται κυρίως στην νέα άνοδο του ιαπωνικού νομίσματος.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,21% στις 22.,644 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,19% στις 1955 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,11% στις 5144 μονάδες καθώς οι επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν ενόψει των εκλογών που διεξάγονται αύριο.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,71% στις 2137 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,56% στις 2354 μονάδες.

«Είμαι πολύ επιφυλακτικός για την ανάκαμψη, δεν μπορώ να μοιραστώ τον ενθουσιασμό» δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου προβληματίζοντας τις αγορές. Η προσοχή στρέφεται τώρα στα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ, που κατά δήλωση του ίδιου του Μπεν Μπερνάνκε θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed. Επισημαίνεται ότι και στο πλαίσιο της G20, οι ΗΠΑ δέχθηκαν έντονη κριτική για την πρόθεση μείωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, τόσο από τις αναδυόμενες οικονομίες, όσο και από το ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v