Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ανακούφισης στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων τα ασιατικά χρηματιστήρια. Κλίμα αισιοδοξίας μετά τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση. Ο συνασπισμός του Σίνζο Άμπε κέρδισε στις εκλογές για την άνω βουλή της Ιαπωνίας.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων κινούνται οι ασιατικές αγορές, καθώς τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ άμβλυναν τις ανησυχίες για την ευρωστία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. 

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, ο κυβερνών συνασπισμός του Σίνζο Άμπε κέρδισε με διαφορά στις εκλογές για την άνω βουλ'ή της χώρας, παρά τις ανησυχίες για την οικονομική πολιτική του και τα σχέδια για συνταγματική αναθεώρηση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1,9%, ενώ με κέρδη 3,98% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.708 μονάδες. 

Υψηλότερα κατά 1,48% ο δείκτης Hang Seng στις 20.869 μονάδες, κατά 1,92% ο ASX στις 5.417 μονάδες, κατά 1,3% ο Kospi στις 1.988 μονάδες, κατά 0,9% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.015 μονάδες και κατά 1,05% ο δείκτης CSI στις 3.225 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v