Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές λόγω Deutsche Bank

Η Deutsche Bank και τα ερωτήματα για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής πιέζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια. Κλειστές όλη την επόμενη εβδομάδα λόγω εθνικής εορτής οι κινεζικές αγορές.

Οι ανησυχίες για την Deutsche Bank, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του πετρελαίου λόγω του σκεπτικισμού για το σχέδιο του ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής, επιβαρύνουν το κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη και στις ΗΠΑ, όπου την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται σειρά μακροοικονομικών στοιχείων, όπως ο PMI του τομέα μεταποίησης, οι δαπάνες στις κατασκευές, οι βιομηχανικές παραγγελίες και η απασχόληση εκτός αγροτικού τομέα, την ώρα που οι πιθανότητες αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο παραμένουν 50-50.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 1%, ενώ απώλειες 1,54% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.437 μονάδες.

Πτώση 1,33% για τον Hang Seng στις 23.421 μονάδες, 0,5% για τον ASX στις 5.531 μονάδες, 1,11% για τον Kospi στις 2.045 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,22% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.005 μονάδες και κατά 0,35% ο δείκτης CSI στις 3.225 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινεζικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, λόγω εθνικής εορτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v