Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο κινεζικός PMI στηρίζει τις ασιατικές αγορές

Θετική υποδοχή στα στοιχεία για τον κινεζικό PMI του τομέα μεταποίησης. Η προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις αμερικανικές εκλογές.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας στήριξαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ωστόσο οι επενδυτές επιλέγουν να παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό στο περιθώριο, καθώς πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της Κίνας επεκτάθηκε με ταχύτερο του αναμενόμενου ρυθμό τον Οκτώβριο, συμβάλλοντας στην εκτίμηση πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αρχίζει να σταθεροποιείται. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 51,2 τον Οκτώβριο από 50,4 τον προηγούμενο μήνα και έναντι του 50,4 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ υψηλότερα κατά 0,1% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.442 μονάδες.

Κέρδη 1,24% για τον δείκτη Hang Seng στις 23.218 μονάδες, 0,66% για τον Shanghai Composite στις 3.121 μονάδες και 0,64% για τον CSI στις 3.357 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,5% στις 5.375 μονάδες. Οριακά χαμηλότερα ο Kospi στις 2.007 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v