Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων πίεσε τις αγορές. Χαμηλότερος του αναμενόμενου ο PMI μεταποίησης της Κίνας. Μικρή η αντίδραση της αγοράς στην ομιλία Τραμπ.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, αρκετά από τα οποία στο τέλος των συνεδριάσεων κατάφεραν να περιορίσουν ή να αντιστρέψουν τις αρχικές τους απώλειες, οι οποίες προκλήθηκαν από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων παγκοσμίως.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε από τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, όπου ο δείκτης PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο, έναντι των 51,5 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Πάντως, η ομιλία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης, δεν οδήγησε σε μεγάλες αντιδράσεις από τις αγορές. Ο πρόεδρος Τραμπ απηύθυνε έκκληση σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκράτες να εργαστούν προς έναν συμβιβασμό για τη μετανάστευση και τις υποδομές και να εφαρμόσουν νομοθεσία που θα αποφέρει τουλάχιστον 1,5 τρις. δολάρια για νέες επενδύσεις στις υποδομές. Παράλληλα, έβαλλε για μια ακόμα φορά κατά της Ρωσίας και της Κίνας που, όπως υποστήριξε, απειλούν τα συμφέροντα και τις αξίες των ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,2% χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,83% στις 23.098 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,17% ο δείκτης Hang Seng στις 32.663 μονάδες, κατά 0,18% ο ASX στις 6.146 μονάδες και κατά 0,27% ο CSI στις 4.267 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,43% στις 3.472 μονάδες. Οριακές απώλειες για τον Kospi στις 2.566 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v