Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed έδειξαν πως αυξάνεται η πιθανότητα ταχύτερης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Ράλι στα κινεζικά χρηματιστήρια, που απουσίαζαν το τελευταίο διάστημα λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προοπτική ταχύτερης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων να προβληματίζει τους επενδυτές, ωστόσο στην Κίνα σημειώθηκε ράλι.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, έδειξαν τη συνηθισμένη ανησυχία για τον πληθωρισμό, όμως επίσης έδειξαν και προσδοκίες για ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη λόγω των μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης.

Έτσι, οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματα υπέρ της ταχύτερης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,07% στις 21.736 μονάδες.

Απώλειες 0,93% για τον δείκτη Hang Seng στις 31.140 μονάδες και 0,63% για τον Kospi στις 2.414 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 6.057 μονάδες. Ράλι 2% για τους δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 3.264 και 4.048 μονάδες αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται πως τα κινεζικά χρηματιστήρια «απήχαν» τις προηγούμενες ημέρες από τις συνεδριάσεις λόγω του εορτασμού του Σεληνιακού Νέου Έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v