Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στις ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις ΗΠΑ, όπου την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή, καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού –και συνεπώς για επιθετικότερες αυξήσεις επιτοκίων- ήταν αυτές που προκάλεσαν και τις αναταράξεις στις αγορές τις προηγούμενες ημέρες.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, αν και η νευρικότητα των επενδυτών αναφορικά με τον επαπειλούμενο κίνδυνο από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, δεν έχει καταλαγιάσει.

Οι επενδυτές θεωρούν ιδιαίτερη πρόκληση την ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού –και συνεπώς για επιθετικότερες αυξήσεις επιτοκίων- ήταν αυτές που προκάλεσαν και τις αναταράξεις στις αγορές τις προηγούμενες ημέρες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1%, κέρδη 1,15% για τον Shanghai Composite στις 3.165 μονάδες, 1,7% για τον CSI στις 3.904 μονάδες, 0,91% για τον Kospi στις 2.385 μονάδες και 0,77% για τον Hang Seng στις 29.734 μονάδες, ενώ αντιθέτως με απώλειες 0,3% έκλεισε ο δείκτης ASX στις 5.919 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε σήμερα κλειστό, λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v