Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάσα» για τις ασιατικές αγορές η συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας ετοιμάζονται για μια ιστορική συνάντηση, την ώρα που οι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ σπεύδουν να εξασφαλίσουν εξαίρεση από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Η είδηση της επικείμενης, ιστορικής σημασίας, συνάντησης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακούφισε τα ασιατικά χρηματιστήρια, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Χθες ο Τραμπ υπέγραψε το έγγραφο για την επιβολή –εντός 15 ημερών- δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις παγκοσμίως, με αρκετές χώρες να σπεύδουν τώρα να εξασφαλίσουν εξαίρεση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε υψηλότερα κατά 0,47% στις 21.469 μονάδες.

Κέρδη 1,04% για τον δείκτη Hang Seng στις 30.974 μονάδες, 1,08% για τον Kospi στις 2.459 μονάδες, 0,37% για τον ASX στις 6.069 μονάδες, 0,47% για τον Shanghai Composite στις 3.303 μονάδες και 0,64% για τον CSI στις 4.103 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v