Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό διμήνου οι ασιατικές αγορές

Η δέσμευση Τραμπ οτι θα βοηθήσει την ZTE δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στα ασιατικά χρηματιστήρια. Δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο μηνών κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν πως θα αμβλυνθούν οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, μετά την δέσμευση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βοηθήσει την ZTE να επαναδραστηριοποιηθεί.

Τα σχόλια αυτά ήρθαν εν όψει του δεύτερου γύρου των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ αμερικανών και κινέζων αξιωματούχων αυτήν την εβδομάδα, που στόχο έχουν να λύσουν την κλιμακούμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των δυο χωρών.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ έχουν επίσης πει πως θα άρουν τις κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ αν η Βόρεια Κορέα συμφωνήσει να διαλύσει τελείως το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei κινείται 0,48% υψηλότερα στις 22.867 μονάδες.

Κέρδη 1,18% για τον δείκτη Hang Seng στις 31.489 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,25% ο ASX στις 6.232 μονάδες, κατά 0,48% ο Shanghai Composite στις 3.178 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi σταθεροποιείται στις 2.476 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v