Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια εξισορρόπησης στις ασιατικές αγορές

Συντηρείται η νευρικότητα στην Ασία, ωστόσο αρκετοί δείκτες "γύρισαν" σε θετικό έδαφος παρά το νέο sell-off στη Wall Street χθες. Η προσοχή στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και τα yields, ενώ ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Τις ισορροπίες τους προσπαθούν να βρουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το χθεσινό μίνι «κραχ», ωστόσο το κλίμα είναι εύθραυστο λόγω και της νέας πτώσης της Wall Street αλλά και την εκτίναξη των προσδοκιών για την αστάθεια των αγορών σε υψηλό οκτώ μηνών.

Οι ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις ενός σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου, η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων αυτήν την εβδομάδα, αλλά και η επιφυλακτικότητα εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, είναι οι λόγοι που φέρεται να οδήγησαν στις πιέσεις των τελευταίων ημερών στις αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,2%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,24% στις 22.537 μονάδες.

Κέρδη 1,18% για τον Hang Seng στις 25.563 μονάδες, 1,38% για τον Kospi στις 2.159 μονάδες, 0,24% για τον ASX και 0,7% για τον CSI στις 3.145 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,12% στις 2.580 μονάδες..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v