Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια λόγω Κίνας

Ο κινέζος πρωθυπουργός προειδοποίησε πως η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει πτωτικές πιέσεις. Χθες, το υπουργείο Οικονομίας των ΗΠΑ εξέδωσε έκθεση στην οποία ναι μεν δεν λέει πως η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της, ωστόσο υιοθετεί αυστηρότερη γλώσσα κατά της χώρας.

Σε κλοιό πιέσεων και πάλι τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην παγκόσμια οικονομία.

Την ίδια ώρα, το δολάριο ενισχύεται σε υψηλό εβδομάδας μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, που στηρίζουν τις προσδοκίες της αγοράς για περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν τα κινεζικά χρηματιστήρια, μετά και την προειδοποίηση του πρωθυπουργού πως η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει πτωτικές πιέσεις. Χθες, το υπουργείο Οικονομίας των ΗΠΑ εξέδωσε έκθεση στην οποία ναι μεν δεν λέει πως η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της, ωστόσο υιοθετεί αυστηρότερη γλώσσα κατά της χώρας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,5% και ο δείκτης Nikkei κατά 0,7% στις 22.680 μονάδες.

Πτώση 2,2% για τον Shanghai Composite στις 2.505 μονάδες, 1,7% για τον CSI στις 3.065 μονάδες, κατά 0,8% υποχωρεί ο δείκτης Kospi στις 2.150 μονάδες και κατά 0,34% ο Hang Seng στις 25.376 μονάδες, ενώ αντιθέτως οριακά υψηλότερα στις 6.050 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης ASX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v