Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Δεν κράτησε η ανάκαμψη που επιχειρήθηκε στις αγορές την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι συνοαμερικανικές εμπορικές διενέξεις εξακολουθούν να προβληματίζουν τους επενδυτές, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται και από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Δύσης.

Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι ανησυχίες για την εμπορική διένεξη ΗΠΑ-Κίνας, μια πιθανή επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και το υψηλότερο κόστος δανεισμού των ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στην όποια αισιοδοξία, παρά την ανάκαμψη των παγκόσμιων μετοχών την περασμένη εβδομάδα.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από το άλμα στις τιμές του πετρελαίου, λόγω των διπλωματικών εντάσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Δύσης, με το Ριάντ να απειλεί με αντίποινα στην περίπτωση που επιβληθούν κυρώσεις για το θέμα της εξαφάνισης του δημοσιογράφου Κασόγκι.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei σημειώνει πτώση 1,72% στις 22.303 μονάδες.

Απώλειες 1,08% για τον δείκτη Hang Seng στις 25.521 μονάδες, 0,98% για τον ASX στις 5.948 μονάδες, 0,91% για τον Kospi στις 2.142 μονάδες, ενώ απώλειες 0,55% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.592 μονάδες και 0,66% ο CSI στις 3.149 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v