Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Νέους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές ετοιμάζουν οι ΗΠΑ αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις Τραμπ-Σι. Μέτρα για στήριξη των κινεζικών αγορών ανακοίνωσε το Πεκίνο.

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις νέες προσπάθειες του Πεκίνου να σταθεροποιήσει τις αγορές, ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των ανησυχιών για έντονη κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας.

Χθες το Bloomberg μετέδωσε πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν δασμούς σε όλες τις υπόλοιπες κινεζικές εισαγωγές μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου αν οι διαπραγματεύσεις του επόμενου μήνα μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του προέδρου Σι Ζινπίνγκ αποτύχουν.

Σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι κινεζικές αγορές, η αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε πως θα ενθαρρύνει τις επαναγορές μετοχών και τις συγχωνεύσεις/εξαγορές εισηγμένων εταιρειών, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως θα ενισχύσει τη ρευστότητα της αγοράς.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,2% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 1,45% στις 21.457 μονάδες.

Κέρδη 1,4% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.577 μονάδες, 1,7% για τον CSI στις 3.128 μονάδες, 1,27% για τον ASX στις 5.887 μονάδες και 0,95% για τον Kospi στις 2.014 μονάδες ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 24.696 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v