Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι άνω του 4,5% στα κινεζικά χρηματιστήρια

Η δέσμευση της κινεζικής κυβέρνησης για μέτρα στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων αντισταθμίζει τις ανησυχίες που προκαλούν οι εξελίξεις σε Σαουδική Αραβία, Ιταλία και Βρετανία.

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές αγορές μάλιστα να κάνουν ράλι, καθώς η δέσμευση του Πεκίνου για στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων αντισταθμίζει τις γεωπολιτικές ανησυχίες για τη Σαουδική Αραβία, την Ιταλία και το Brexit.

Σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας δήλωσε πως οι περικοπές φόρων της Κίνας του χρόνου μπορεί να ανέρχονται σε 1% του ΑΕΠ, ένδειξη πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στο Πεκίνο ίσως επεξεργάζονται έναν ακόμα γύρο μειώσεων. Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε επίσης προσχέδιο των νέων κανόνων για τις φοροαπαλλαγές προς τους ιδιώτες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 1%, ο Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 4,61% στις 2.668 μονάδες και 4,9% ο CSI στις 3.287 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 2,5% ο δείκτης Hang Seng στις 26.191 μονάδες, κατά 0,13% ο Kospi στις 2.159 μονάδες, κατά 0,57% ο δείκτης Nikkei στις 22.659 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,61% στις 6.006 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v