Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν τα κινεζικά χρηματιστήρια

Τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία το γ' τρίμηνο ήταν χειρότερα του αναμενόμενου, όμως η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα για ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Μικτά πρόσημα στις κυριότερες ασιατικές αγορές, με τις κινεζικές μετοχές να ανακάμπτουν μετά τις κινήσεις της κινεζικής κυβέρνησης για ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην αγορά, στον απόηχο των στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας, ο οποίος ήταν ο χαμηλότερος από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο 6,5% το γ’ τρίμηνο, χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, καθώς οι προσπάθειες αντιμετώπισης των κινδύνων από τα ομόλογα σε συνδυασμό με την εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ, επιβάρυναν την οικονομία. Η κυβέρνηση της χώρας όμως δεσμεύτηκε να στηρίξει τις ιδιωτικές εταιρείες και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, ενώ η αρμόδια τραπεζική και ασφαλιστική αρχή γνωστοποίησε πως ίσως επιτρέψει σε θυγατρικές των τραπεζών που ασχολούνται με τη διαχείριση πλούτου, να επενδύσουν άμεσα σε μετοχές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημειώνει οριακή μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 0,55% στις 22.533 μονάδες.

Κέρδη 1,73% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.529 μονάδες, 2,14% για τον CSI στις 3.109 μονάδες, 0,7% ο δείκτης Hang Seng στις 25.633 μονάδες, 0,4% ο Kospi στις 2.156 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κινείται 0,12% χαμηλότερα στις 6.042 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v