Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι δεσμεύσεις της Κίνας να στηρίξει τις αγορές της στήριξαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ωστόσο το κλίμα παραμένει εύθραυστο λόγω της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας, των ανησυχιών για τα αμερικανικά εταιρικά κέρδη και την αύξηση των επιτοκίων.

Απομακρύνθηκαν από το χαμηλό 20 μηνών την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου οι ασιατικές αγορές, μετά τις δεσμεύσεις της Κίνας να στηρίξει τις εγχώριες αγορές της.

Ωστόσο το επενδυτικό κλίμα παραμένει εύθραυστο μετά την εκροή τρισεκατομμυρίων δολαρίων αυτόν τον μήνα -τον χειρότερο από το 2011 για τις ασιατικές αγορές-, λόγω των ανησυχιών για την κλιμάκωση της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης, για τα αμερικανικά εταιρικά κέρδη, αλλά και για τις επιπτώσεις που θα έχει στις αναπτυσσόμενες οικονομίες ο τερματισμός της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei κατέγραψε άνοδο 2,16% στις 21.920 μονάδες.

Κέρδη 1,4% για τους δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 2.602 και 3.153 μονάδες αντίστοιχα, 1% για τον Hang Seng στις 24.827 μονάδες, 0,75% για τον Kospi στις 2.029 μονάδες και 0,43% για τον ASX στις 5.913 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v