Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η μερική αναστολή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης σε συνδυασμό με τα ρεπορτάζ περί πρόθεσης του Ντόναλντ Τραμπ να απολύσει τον επικεφαλής της Fed, ανησυχούν τις αγορές.

Υποτονικό το κλίμα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με ανησυχία την πολιτική αστάθεια στις ΗΠΑ, φοβούμενοι πως η χώρα κινείται χωρίς κάποιον στο πηδάλιο, σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Χθες ο διευθυντής προϋπολογισμού και ο επιτελάρχης του αμερικανού προέδρου είπαν πως η μερική αναστολή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο, ενώ πηγές δήλωσαν στο Reuters πως ο Τραμπ σε ιδιαίτερη συζήτησή του μίλησε για την πιθανότητα απόλυσης του προέδρου της Fed, Τζερόουμ Πάουελ, κίνηση η οποία πιθανότατα θα προκαλέσει αναταράξεις στις αγορές. Πάντως, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του τόνισε ότι «ποτέ δεν πρότεινε να απολύσει» τον πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας.

Οι επενδυτικές κινήσεις ήταν περιορισμένες λόγω και της αργίας στην Ιαπωνία, ενώ αρκετά χρηματιστήρια έκλεισαν νωρίτερα, λόγω Χριστουγέννων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, αμετάβλητος στις 2.516 μονάδες ο δείκτης Shanghai Composite, χαμηλότερα κατά 0,14% ο CSI στις 3.025 μονάδες, κατά 0,31% ο Kospi στις 2.055 μονάδες και κατά 0,4% ο Hang Seng στις 25.651 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,48% στις 5.559 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε σήμερα κλειστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v