Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος τα ασιατικά χρηματιστήρια

Στο "κόκκινο" τα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την πτωτική πορεία της Wall Street. Η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed.

Σημαντικές απώλειες στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας που «έστειλαν» χθες τη Wall Street στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου 14 μηνών. Η ομιλία του κινέζου προέδρου Σι Ζινπίνγκ δεν κατάφερε να βελτιώσει το κλίμα.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα τη συνεδρίαση της Fed, που αναμένεται να αυξήσει αύριο τα επιτόκιά της, για τέταρτη φορά φέτος, αν και πολλοί επενδυτές εκτιμούν πως οι ενδείξεις οικονομικών αναταράξεων θα επιβραδύνουν τον ρυθμό σύσφιξης της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής το επόμενο έτος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,9% ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,82% στις 21.115 μονάδες.

Απώλειες 0,78% για τον Shanghai Composite στις 2.577 μονάδες, 1% γι τον CSI στις 3.129 μονάδες, 1,1% για τον Hang Seng στις 25.801 μονάδες, 1,24% για τον ASX στις 5.661 μονάδες και 0,43% για τον Kospi στις 2.062 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v