Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με απώλειες τελειώνει το 2018 για τις ασιατικές αγορές

Ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες 16% από την αρχή του έτους, ο δείκτης Nikkei κλείνει τη χρονιά με απώλειες 12%, ενώ ο CSI είναι ο δείκτης με τη χειρότερη επίδοση στην περιοχή.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της σινοαμερικανικής εμπορικής αντιπαράθεσης η τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ωστόσο τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας επιβαρύνουν το κλίμα.

Το Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως πραγματοποίησε μια «πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία» με τον κινέζο πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ για να συζητήσουν τα θέματα εμπορίου, ενώ ισχυρίστηκε πως συντελείται «μεγάλη πρόοδος». Τα κινεζικά ΜΜΕ, πάντως, ήταν πιο συγκρατημένα, λέγοντας πως ο Σι ευελπιστεί οι διαπραγματευτικές ομάδες των δυο πλευρών να μπορέσουν να βρεθούν κάπου στη μέση και να καταλήξουν σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6%, ο δείκτης Hang Seng κατέγραφε κέρδη 1,34% στις 25.845 μονάδες, ενώ λίγο χαμηλότερα, κατά 0,12%, υποχώρησε ο δείκτης ASX στις 5.709 μονάδες.

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα χρηματιστήρια της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Κορέας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες 16% από την αρχή του έτους, ο δείκτης Nikkei κλείνει τη χρονιά με απώλειες 12%, ενώ ο CSI είναι ο δείκτης με τη χειρότερη επίδοση στην περιοχή, καθώς έχασε το ένα τέταρτο της αξίας του από την αρχή του έτους. Η μοναδική αγορά που κλείνει θετικά τη χρονιά, είναι αυτή της Ινδίας, με τον BSE να ενισχύεται σχεδόν 6% από την αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v