Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακούφιση για τις ασιατικές αγορές οι ανακοινώσεις Fed

Σε υψηλό 4 μηνών ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, μετά τις δηλώσεις Fed πως θα είναι «υπομονετική» ως προς την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις χθεσινές αποφάσεις της Fed να σηματοδοτούν πιθανό τερματισμό του κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας εν μέσω ενδείξεων επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

H Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, όπως αναμένονταν, ενώ δήλωσε πως θα είναι «υπομονετική» ως προς την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα κινεζικά χρηματιστήρια, παρά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, η οποία συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα εν μέσω ισχνών παραγγελιών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,9%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Οκτωβρίου, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 1,06% υψηλότερα στις 20.773 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,4% ο Shanghai Composite στις 2.585 μονάδες, κατά 1,04% ο CSI στις 3.201 μονάδες, κατά 1,07 % ο Hang Seng στις 27.939 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχώρησε κατά 0,23% στις 5.937 μονάδες και κατά 0,06% ο Kospi στις 2.204 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v