Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ψύχραιμη αντίδραση των επενδυτών στα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, τα οποία δείχνουν την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων από το Πεκίνο. Η προσοχή και στις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Brexit.

Σταθεροποιητική εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία, η οποία αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν 30 ετών το 2018, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν λίγο καλύτερος από αυτόν που είχε θέσει ως στόχο η κυβέρνηση της χώρας.

Τα στοιχεία, όπως σημειώνει το Reuters, δείχνουν την επείγουσα ανάγκη να υπάρξουν περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, την ώρα που το Πεκίνο βρίσκεται σε διένεξη με τις ΗΠΑ για το εμπόριο.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις στη Βρετανία, με την πρωθυπουργό της Βρετανίας να αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στη βουλή το «plan B» της για το Brexit.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,2% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε 0,26% υψηλότερα στις 20.719 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,4% ο Shanghai Composite στις 2.606 μονάδες, κατά 0,38% ο CSI στις 3.180 μονάδες, κατά 0,3% ο Hang Seng στις 27.179 μονάδες και κατά 0,21% ο ASX στις 5.953 μονάδες, ενώ οριακά στο «πράσινο» κινήθηκε ο Kospi στις 2.124 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v