Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, εν μέσω αισιοδοξίας για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για διεθέτηση της εμπορικής διένεξής τους.

Σε υψηλό τεσσερισήμισι μηνών ενισχύθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τους επενδυτές να αισιόδοξοι πως οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας θα μπορέσουν να κλείσουν συμφωνία για να αποκλιμακώσουν την σινοαμερικανική εμπορική διένεξη.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε πως οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα βαίνουν καλώς και άφησε να εννοηθεί πως είναι ανοικτός σε παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, λέγοντας πως η 1η Μαρτίου δεν είναι μια «μαγική» ημερομηνία. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα ο Τραμπ να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στον επόμενο μήνα, για να κλείσουν τη συμφωνία ή να καταλήξουν σε ένα μνημόνιο κατανόησης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν περίπου 1%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Οκτωβρίου του 2018, ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,6% στις 21.431 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,2% έκλεισε ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.761 μονάδες, κατά 0,4% ο CSI στις 3.451 μονάδες, κέρδη 1,09% για τον Kospi στις 2.229 μονάδες και 0,9% για τον Hang Seng στις 28.485 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX έκλεισε 0,14% χαμηλότερα στις 6.175 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v