Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κινεζικές εξαγωγές «κοκκίνησαν» τις ασιατικές αγορές

Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως οι εξαγωγές Φεβρουαρίου κατρακύλισαν κατά 20,7% σε ετήσια βάση, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 4,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ισχυρές πιέσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα σοκαριστικά αδύναμα στοιχεία για τις εξαγωγές από την Κίνα αύξησαν τις ανησυχίες της αγοράς για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, μια ημέρα αφότου οι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής «έκοψαν» τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στο μπλοκ.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως οι εξαγωγές Φεβρουαρίου κατρακύλισαν κατά 20,7% σε ετήσια βάση, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 4,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο οι εξαγωγές είχαν σημειώσει απρόσμενη άνοδο.

Οι αναλυτές πάντως σημείωναν πως ο χρόνος του Σεληνιακού Νέου Έτους δυσκολεύει την διεξαγωγή συμπερασμάτων, ωστόσο το μέγεθος της πτώσης των κινεζικών εξαγωγών είναι ανησυχητικό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με πτώση 2,01% στις 21.025 μονάδες.

«Βουτιά» 4,4% για τον Shanghai Composite στις 2.969 μονάδες, 4% για τον CSI στις 3.657 μονάδες, 1,74% για τον Hang Seng στις 28.278 μονάδες, 1,31% για τον Kospi στις 2.137 μονάδες και 0,9% για τον ASX στις 6.287 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v