Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Στο επίκεντρο η σημερινή συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου με τον ηγέτη της Β. Κορέας, αλλά και τα σχόλια του Προέδρου της Fed. Ετήσια αύξηση-ρεκόρ 11,5% στο εμπόριο υπηρεσιών το 2018 για την Κίνα. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γεν.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στην Ασία, ενόψει της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, στο Βιετνάμ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ακμάσει σαν το Βιετνάμ αν εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, λίγες ώρες πριν δει τον «φίλο του», τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Ανόι, όπου πρόκειται να γίνει η δεύτερη συνάντηση κορυφής των δύο κρατών.

«Το Βιετνάμ ακμάζει όπως ελάχιστες άλλες χώρες στη γη. Η Βόρεια Κορέα θα κάνει το ίδιο, και πολύ γρήγορα, αν αποπυρηνικοποιηθεί», υποστήριξε ο Τραμπ μέσω Twitter. «Οι δυνατότητες είναι τρομερές, μια μεγάλη ευκαιρία, όπως σχεδόν καμία άλλη στην ιστορία, για τον φίλο μου Κιμ Γιονγκ Ουν», έγραψε, προσθέτοντας πως «θα το μάθουμε σχετικά σύντομα».

Kέρδη για τον Nikkei στην Ιαπωνία, κατά 0,5%, στις 21.556,51 μονάδες. Οι εγχώριες αγορές της Κίνας σημειώνουν επίσης θετικές κινήσεις, με τον Shanghai Composite να καταγράφει κέρδη κατά 0,38%, στις 2.952,98 μονάδες. O Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει οριακές αρνητικές κινήσεις (-0,04%).

Στη Νότια Κορέα, ο KOSPI κινείται ανοδικά κατά 0,37%, στις 2.234,79 μονάδες, όπως και ο ASX στην Αυστραλία (+0,36% και 6.150,30 μονάδες).

Στο προσκήνιο και η ομιλία του επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.  H αμερικανική οικονομία παραμείνει ισχυρή, αλλά ελλοχεύουν κίνδυνοι, δήλωσε την Τρίτη ο Τζερόμ Πάουελ, σε επιτροπή της Γερουσίας.

Στην εξαμηνιαία του ομιλία για την κατάσταση της νομισματικής πολιτικής, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας επισήμανε ότι αυτός και άλλοι αξιωματούχοι παρακολουθούν προσεκτικά την πορεία της οικονομίας και είναι έτοιμοι να αλλάξουν πολιτική εφόσον χρειαστεί.

«Μολονότι θεωρούμε ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι υγιής και οι προοπτικές ευνοϊκές, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει κάποια αντίθετα ρεύματα και αντικρουόμενα μηνύματα» ανέφερε ο κ. Πάουελ.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ανοδικά κατά 11,5% κινήθηκε το εμπόριο υπηρεσιών στην Κίνα το 2018, καταγράφοντας αύξηση ρεκόρ, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Το οικονομικό ύψος των εισαγόμενων και των εξαγόμενων υπηρεσιών έφτασε στα 5,24 τρισ. γουάν (περίπου 782,1 δισ. δολάρια), φέρνοντας την Κίνα στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας οικονομίας, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Η πορεία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται στην Κίνα, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών ενισχύεται και συνεισφέρει ποσοστό που φτάσει στο 60% της αύξησης του ΑΕΠ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,15% έναντι του γεν, στα 110,42 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v