Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ επικεντρωμένη η προσοχή των επενδυτών. Απογοητευτικά στοιχεία για τον PMI Υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Ήπιες μεταβολές με μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, καθώς οι δυο πλευρές φαίνεται πως βρίσκονται πιο κοντά στην υπογραφή συμφωνίας.

Από την άλλη πλευρά, τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον PMI του τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ, που υποχώρησε σε χαμηλό τουλάχιστον 19 μηνών τον Μάρτιο, σε συνδυασμό με την μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, στηρίζουν την απόφαση της Fed να «παγώσει» για φέτος τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε οριακή μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σταθεροποιείται στις 21.719 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,46% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.231 μονάδες, κατά 0,47% ο CSI στις 4.041 μονάδες και κατά 0,2% ο Kospi στις 2.207 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,5% στις 29.837 μονάδες και κατά 0,76% ο δείκτης ASX στις 6.320 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v