Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας λόγω των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά και την προειδοποίηση στελέχους του ΔΝΤ.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας να παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής, μετά και τις αποφάσεις που έλαβε η Fed στην τελευταία συνεδρίασή της για τα επιτόκια.

Εξάλλου, πολλές μεγάλες οικονομίες του κόσμου, περιλαμβανομένης της Κινεζικής, της Ευρωπαϊκής και της Ιαπωνικής, ήδη επιβραδύνονται, με το κλίμα να επιβαρύνεται από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και το Brexit.

Σημειώνεται πως χθες, στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε πως οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν προκαλέσει τεράστια οικονομική αβεβαιότητα και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση της οικονομικής ανάπτυξης της Ασίας κατά 0,9 ποσοστιαία μονάδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,23% χαμηλότερα στις 21.378 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,48% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.011 μονάδες, κατά 0,79% ο CSI στις 3.729 μονάδες, κατά 0,56% ο δείκτης Hang Seng στις 28.727 μονάδες, οριακά υψηλότερα στις 6.217 μονάδες ο δείκτης ASX, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,15% στις 2.145 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v