Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ μετριάζουν τις προσδοκίες για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με ιδιαίτερα βαριές απώλειες στις κινεζικές αγορές, καθώς τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ μετριάζουν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Το κλίμα επιβαρύνεται και μετά την απόφαση της Morgan Stanley να μειώσει την έκθεσή της στις παγκόσμιες μετοχές λόγω ανησυχιών για την ικανότητα της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής να αντισταθμίσει τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες άνω του 1%,  όπως και ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, που υποχωρεί στις 21.515 μονάδες.

Πτώση 2,77% για τον Shanghai Composite στις 2.928 μονάδες, 2,48% για τον CSI στις 3.796 μονάδες, 2,1% για τον Kospi στις 2.067 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,9% στις 28.235 μονάδες και κατά 1,1% ο ASX στις 6.757 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v