Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ασιατικές αγορές μετά τη συνάντηση Τραμπ-Σι

Θετική υποδοχή του αποτελέσματος της συνάντησης Τραμπ-Σι, καθώς αποφεύχθηκε η επιβολή νέων κυρώσεων.

Σε υψηλότερο επίπεδο τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα κινεζικά μάλιστα να κάνουν νέο ράλι, με τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του στη σύνοδο των G20, όπου αποφεύχθηκε η επιβολή νέων κυρώσεων, να δημιουργεί αισιοδοξία.

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν το Σάββατο να ξαναξεκινήσουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ έκανε κάποιες παραχωρήσεις στον πρόεδρο Σι, περιλαμβανομένης της μη επιβολής νέων δασμών καθώς και της χαλάρωσης των περιορισμών στην Huawei, προκειμένου να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις με το Πεκίνο. Η Κίνα από την πλευρά της συμφώνησε να αγοράσει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει άνοδο 2,16% στις 21.734 μονάδες.

Ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 1,85% στις 3.033 μονάδες, ράλι 2,46% για τον δείκτη CSI στις 3.921 μονάδες, ενώ ήπια άνοδο 0,67% καταγράφει ο δείκτης ASX στις 6.744 μονάδες. Οριακά υψηλότερα στις 2.131 μονάδες ο δείκτης Kospi. Κλειστός λόγω αργίας ο δείκτης Hang Seng.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v