Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με την προσοχή στραμμένη στη διήμερη συνεδρίαση της Fed. Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για την αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων αυτήν την εβδομάδα, ενώ η στερλίνα υποχωρεί σε χαμηλό 28 μηνών καθώς οι ανησυχίες για άτακτο Brexit δημιουργούν αναταράξεις στην αγορά συναλλάγματος.

Στην Ιαπωνία, οι επενδυτές δεν έδειξαν να αντιδρούν στην απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα δικά της επιτόκια, όπως άλλωστε αναμένονταν. Η Τράπεζα τόνισε πως θα προχωρήσει «χωρίς δισταγμό» σε χαλάρωση εάν η οικονομία χάσει τη δυναμική προς την επίτευξη του στόχου της για τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,35% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,43% στις 21.709 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,42% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.953 μονάδες, κατά 0,5% ο CSI στις 3.873 μονάδες, κατά 0,5% ο Kospi στις 2.039 μονάδες, κατά 0,24% ο ASX στις 6.928 μονάδες και κατά 0,27% ο δείκτης Hang Seng στις 28.181 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v