Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή υψηλότερων τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι αγορές της Ασίας εν μέσω χαλάρωσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά την αναβολή δυο εβδομάδων στην εφαρμογή πρόσθετων δασμών από τον Ντόναλντ Τραμπ.  

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή υψηλότερων τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την 1η Οκτωβρίου για τη 15η Οκτωβρίου, σε μια «χειρονομία καλής θέλησης». 

Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι η αναβολή του μέτρου αποφασίστηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος «του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε» και λόγω «του γεγονότος ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα εορτάζει την 70ή επέτειο» από την ίδρυσή της.

Ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύεται 1% στις 21.813 μονάδες, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να εμφανίζει οριακές απώλειες 0,19% στις 27.108 μονάδες.

Ανοδος 0,1% για τον δείκτη Sensex ενώ κέρδη 0,33% εμφανίζει ο κινεζικός δείκτης Shanghai στις 3.018 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v