Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 3% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Η επικεφαλής της κυβέρνησης, Κάρι Λαμ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την επίσημη απόσυρση του νομοσχεδίου έκδοσης στην Κίνα, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης. Σε υψηλό τριμήνου ο ΡΜΙ του τομέα υπηρεσιών στην Κίνα τον Αύγουστο.

Ηπιες κινήσεις την Τετάρτη στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς έρευνα ιδιωτικής εταιρείας έδειξε ότι ο τομέας των υπηρεσιών στην Κίνα ενισχύθηκε σε υψηλό τριμήνου τον Αύγουστο.

Ο Shanghai composite ενισχύεται 0,22% ενώ ο Shenzen composite υποχωρεί 0,24%.

Ο ΡΜΙ της IHS Markit διαμορφώθηκε στις 52,1 μονάδες τον Αύγουστο, που ήταν και το πιο υψηλό σημείο από τον Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε ανάγνωση υψηλότερα από το όριο των 50 δείχνει ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 1,1%, καθώς η επικεφαλής της κυβέρνησης, Κάρι Λαμ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την επίσημη απόσυρση του νομοσχεδίου έκδοσης στην Κίνα, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η πρώην βρετανική αποικία βιώνει εδώ και τρεις μήνες τη σοβαρότερη πολιτική κρίση της μετά την επανένωση με την Κίνα, το 1997.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κερδίζει 0,4%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο σημειώνει μικρή άνοδο ύψους 0,1%.

Χαμηλότερα κινείται ο ASX στην Αυστραλία (-0,5%). Η οικονομία της αναπτύχθηκε όσο αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, κατά 1,4% σε ετήσια βάση, που είναι και ο χειρότερος ρυθμός ανάπτυξης από το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v