Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές εν αναμονή της Fed

Η σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τους επενδυτές να προεξοφλούν μείωση επιτοκίων κατά 25 μ.β. Το κλίμα επιβαρύνεται από τις εκτιμήσεις περί καθυστέρησης στην υπογραφή ενδιάμεσης σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Υποχωρούν από το υψηλό τριμήνου τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η προοπτική μείωσης των επιτοκίων από τη Fed σήμερα, επισκιάζεται από τις  ανησυχίες για το ενδεχόμενο καθυστέρησης μιας σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Το Reuters, επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο, μετέδωσε χθες πως μια ενδιάμεση εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως για αν υπογραφεί στην Χιλή τον επόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές προεξοφλούν πως η Fed θα αποφασίσει σήμερα μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, ωστόσο μόνο ένα 30% προεξοφλεί πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,33% χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε απώλειες 0,57% στις 22.843 μονάδες.

Κατά 0,5% υποχωρεί ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.938 μονάδες, κατά 0,52% ο CSI στις 3.889 μονάδες, κατά 0,53% ο Hang Seng στις 26.654 μονάδες, κατά 0,6% ο Kospi στις 2.080 μονάδες και κατά 0,79% ο ASX στις 6.794 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v