Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ έδειξαν πως ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος έπληξε τη ζήτηση για κινεζικά προϊόντα.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το κινεζικό ΑΕΠ, το οποίο εμφάνισε τον ισχνότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων τριών δεκαετιών το γ’ τρίμηνο, επισκιάζοντας το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί παγκοσμίως από τη συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου –Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit.

Η κινεζική οικονομία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 6% το γ’ τρίμηνο, χαμηλότερο του αναμενόμενου, καθώς ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος έπληξε τη ζήτηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  υποχωρούσε κατά 0,17% ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,24% υψηλότερα στις 22.505 μονάδες.

Πτώση 1,3% για τον Shanghai Composite στις 2.936 μονάδες, 1,5% για τον CSI στις 3.866 μονάδες, 0,9% για τον Kospi στις 2.058 μονάδες, 0,6% για τον Hang Seng στις 26.888 μονάδες και 0,5% για τον ASX στις 6.758 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v